+370 61638311 firmaedlis@gmail.com

Šiandienos tema – durys. Planuojate keisti lauko duris? Prieš pasirinkdami kokio tipo duris montuosite, neskubėkite ir įvertinkite visus siūlomų variantų privalumus ir trūkumus. Taigi, ką rinktis – medines, plastikines ar šarvuotas lauko duris?

Aptarkime šių durų trūkumus ir privalumus, bei kuo jos skiriasi vienos nuo kitų.

Lyginant su medinėmis durimis, šarvuotos bei plastikinės durys atsirado visai neseniai. Tačiau jų populiarumas išsaugo gana greitai. Palyginkime visas tris durų rūšis, dėmesi skirdami saugumui, termo ir garso izoliacijai bei kainai ir kitom ypatybėms.

Pradėkime nuo šilumos bei garso izoliacijos. Pagrindinis bei dažniausias šarvuotų durų trūkumas yra tai, jog jos labai pralaidžios šilumai. Prieš renkatintis šarvuotas duris, patartumėme įsitikinti, jog jos kokybiškos, bei bus pakankamai apšiltintos, kitaip nukentės jų šilumos izoliacija. Tik kokybiškos šarvuotos durys gali užtikrinti geras garso ir šilumos izoliacines savybes. Kitaip nei šarvuotos durys, medinės durys pasižymi gera garso ir šilumos izoliacija. Patvariausios ir tvirčiausios durys yra pagamintos iš ąžuolo. Medinės durys taip pat puikiai atrodo. Dėl puikių garso izoliacijos savybių, medines duris dažniausiai renkasi asmenys gyvenantys triukšmingoje aplinkoje. Būtinai pasitikrinkite, kad renkates duris ne iš presuotų pjuvenų, nes šių durų garso ir šilumos izoliacija yra prastesnė. Taip pat nepamirškite, kad kaip ir mediniai langai, medinės durys gali reikalauti daugiau priežiūros – gali tekti jas perdažyti. Plastikinės durys yra puikiai atsparios drėmės ir temperatūros pokyčiams, reikalauja minimalios priežiūros bei jų termo ir garso izoliacija yra puiki. Plastikas gerai sulaiko šilumą namuose. Jeigu norite patikimos apsaugos nuo neigiamų aplinkos faktorių, patartume rinktis duris su dvigubu stiklo paketu. Taip pat plastiko durys bus pigesnės lyginant su durimis is medžio ar šarvuotomis durimis.

Svarbu įvertinti ir visų trijų variantų saugumą. Šarvuotos durys, lyginant su medinėmis ir plastiko durimis, yra saugiausios. Jei šarvuotos durys yra kokybiškos ir gerai įrengtos, jų beveik neįmanoma išlaužti. Taip pat, galite pasirinkti ir priešgaisrines šarvuotas duris – esant gaisrui, šarvuotos durys iš vienos pusės neleidžia ugniai plisti, o iš kitos – neužsitrenkia, taip leisdamos greitai evakuoti žmones. Kitaip nei šarvuotas duris, medines duris yra labai lengva išlaužti, kartais užtenka tik fizinės jėgos. Taip pat, medinės durys yra neatsparios ugniai. Užtat kokybiškos plastikinės durys gali lengvai konkuruoti su šarvuotomis durimis. Gamybos procese, šios durys yra aprūpintos tvirtu metaliniu karkasu ir tvirta varčia, bei kokybiškomis spynomis. Visa tai padės užtikrinti, kad nesusilauksite nekviestų svečių.

Eksploatacija. Šarvuotos durys – ilgaamžiškos ir tvirtos, tačiau žymiai sunkesnės. Jos nereikalauja restauracijos, kitaip nei medinės durys, kurioms reikės daugiau priežiūros – perlakavimo, dažymo, restauracijos ir t.t. Plastikinės durys, nereikalauja didelės priežiūros, yra patvarios ir tvirtos. Verta paminėti, kad joms reikės mažiau priežiūros nei medinėms ar šarvuotoms durims.

Taigi, koks yra šių durų kainų skirtumas? Iš visų trijų anksčiau minėtų variantų, šarvuotos durys yra brangiausios. Ir tik pasirinkus kokybišką gamintoją – kaina atitiks kokybę. Medinės durys, kiek pigesnės nei šarvuotos, tačiau sutaupę, turėsite ir trūkumų, kuriuos aprašėme kiek anksčiau. Taigi, plastikinės durys, būtų geriausias pasirinkimas kokybės ir kainos atžvilgiu – jų konstrukcija ir montavimas pigesnis, o ypatybės puikios.

 

Vis dar negalite apsispresti? Mes mielai Jums padėsime.