+370 61638311 firmaedlis@gmail.com

Pašvietus saulei, dažnai pastebime, kokie nešvarūs mūsų langai, – tuomet skubame juos valyti. Tačiau, ar žinote kaip geriausia valyti langus ir kokias priemones naudotis? Skritingi langai reikalauja skirtingos priežiūros. Pavyzdžiui, medinių langų negalima valyti soda, nes nuo jos blunka medinių langų dažai.

Štai keli patarimai Jums:

*Neplaukite langų saulėtą dieną, nes saulė greitai džiovina stiklus, taip bus sunkiau juos nuvalyti nepaliekant nubėgusių dėmių.

*Nevalykite langų, kol gaminate maistą virtuvėje, nes langai gali pradėti rasoti – tai trukdys Jums gerai nuvalyti stiklus.

*Medinius langus geriausia valyti muilo tirpalu, tik jokiu būdu nenaudokite sodos. Kaip ir minėjome anksčiau, soda gali nublukinti medinių langų dažus.

*Plastikiniams langams jokiu būdu nenaudokite šiurkščių kempinių ar abrazyvinių miltelių. Geriau rinkites kreidą – prieš naudojimą, ją ištirpinkite vandenyje.

*Prieš valydami stiklus, pirmiausia nuvalykite rėmus ir palanges.

*Jei norite išvengti erzinančių plaušelių, kurie lieka naudojant popierines serveteles, naudokite mikropluošto šluostes.

*Lengviausias ir paprasčiausias būdas nuvalyti langus yra naudojant langų valytuvų-siurblius. Gerai sudrėkinkite lango stiklą ir naudokite langų valytuvą-siurblį kaip nurodyta instrukcijoje. Jis surenka vandenį ir gerai nuvalo stiklą, nepalikdamas rėžių.

*Langų blizginimui naudokite langų valytuvą su gumine juostele.

*Jei lango rėme radote pelėsio, jums gali padėti acto ir sodos tirpalas (tik ne mediniams langams). Tirpalu padenkite paveiktas vietas ir palikite apie 10-15 minučių; vėliau kruopščiai nušveiskite šepetėliu ar nuvalykite mikropluošto šluoste.

*Rasojančius langus būtina nuvalyti, bei, norint išvengti pelėsio, dažnai vėdinti patalpas bei laiku pakeisti langų gumas.